Stort udvalg af blæk og toner

For at en printer skal kunne fungere, skal den enten printe med blækpatroner eller lasertoner. Forskellen på blækpatroner og lasertoner er både hvilken type printer du køber / har og hvilken tilgangsmåde den kommer farven på papiret.

Blækpatroner bliver brugt til inkJet printerne. Fremgangsmåden blækket kommer på papiret, er ved at blækket bliver med små dråber dryppet på papiret. Hvorimod lasertoner fungerer på den måde at toner, som er noget bestemt pulver, bliver varmet op og dermed binder farven sig meget bedre til papiret.

Derfor er der meget stor konkurrence mellem printer der bruger blækpatroner og lasertoner, da begge printer har fordele og ulemper ved dem begge.

Udvalget af printer er stort og derfor skal man huske at spørge sig selv om hvad vil du gerne printe? Derfor skal du vælge en printer som baserer sig på hvor meget du printer og hvilken form for printerarbejde du skal lave. Der er nemlig forskel på om du vil bruge din printer til kontorarbejde med printerpapir eller om man vil bruge sin printer på printe dine billeder ud.

Blækpatroner

Blækprinterne er den mest kendte type af printer i dag, derfor er det også ofte den som kommer eller allerede er inde i familie Danmark hjem. En printer, som benytter sig af blækpatroner er velegnet til at printe i farver.

En blækpatron til en ink canon printer bruger flydende blæk, som kommer direkte på papiret med dyser. Det store udvalg af printer bruger også forskellige dyser. En helt almindelig blækprinter bruger dyser, som laver helt op til omkring 15 picoliter, hvor en fotoprinter drypper omkring 2-4 picoliter. Kvaliteten kan svinge meget mellem printer, som blandt andet kan være skyld i antal af farvepunkter, som også bliver forkortede til DPI. Det vil sige at blækpatroner kan give forskellige dråbestørrelser og mængder på papirerne. Derfor er nogle printerne og patroner også mere velegnet til at være en tekstprinter, det vil sige en kopimaskine, som mest henvender sig til erhverv, hvor der også er andre printer som henvender sig foto og derfor egnet som en fotoprinter

 

Fordele ved blækpatroner

 • Velegnet til at printe i farver
 • Printer langt bedre billeder end tonerprinter

Ulemper ved blækpatroner

 • Kan være dyrere i drift, hvis man benytter sin printer til at udskrive mange ark.
 • Blækket kan ofte tværes ud
 • Da blækket ofte kan tværes ud, printer printeren også langsommere.

Toner

Lasertoner er utrolige hurtige og samtidig også meget præcise i deres tryk. Derfor får man ofte et rigtig flot printerarbejde ved brug af laserprinter i forhold til en blækprinter. Kapaciteten på en lasertoner er særdeles hurtigere end en blækprinter, da en toner kan have kapacitet op til 3000 print. Derfor er der ikke behov for at skifte toner så ofte, som man vil gøre med blækpatron.

Lasertonerens fremgangsmåde er, at i stedet for at blækket er i en flydende form, så kommer den i pulverform. Den måde lasertoner virker, er ved at pulveret kommer på en rulle, som printer ved en elektrisk ladning. Ved hjælp fra den varmeudvikling der sker, overføres tonen farve til papiret. Af den grund har laserprinterens toner nogle ulemper i forhold til hvilke slags papir man benytter sig af. Det er nemlig ikke alle slags papir, som kan tåle den varmeudvikling, som laserprinter laver.


Fordele ved lasertoner

 • Præcis og flot tryk
 • Billig til papirarbejde
 • Kan være billedere på længere sigt
 • Printer hurtigt uden at blækket smitter af

Ulemper ved lasertoner

 • Kan være dyr i først omgang
 • Passer ikke til alle slags papir

Hvad er blækpatroner

Printerblæk er fremstillet af en blanding som består af vand, glycol og pigmenter eller farvestoffer, som bruges til at tilføje farven. Farvestofferne er den vigtigste del af printerblækket, og de kan fremstilles ved hjælp af enten naturlige eller kemiske materialer. Uden farvestofferne eller pigmenterne ville der ikke være noget ved at have en blækpatron. Når blandingen er færdig, fjernes de største partikler, og blækket bliver så fyldt i printerpatronen. På grund af de anvendte materialer der skal bruges til at fremstille printer blækket, er printerblæk blevet anset for at være den dyreste væske som sælges på markedet. 

Blækpatroner er, som navnet afslører, flydende blæk som påføres på papiret. Blækpatronen sidder i skrivehovedet på din printer. I patronen er der flydende blæk som er inde i et lufttæt folie kammer dækket med små blæk mundstykker. Skrivehovedet flyttes frem og tilbage hen over papiret og mundstykkerne drypper blæk på papiret for at skabe udskriften. Det er altid en god ide at vide hvordan din printer fungere så du ved hvor blækpatronerne skal sidde. 

Blækpatronen er den del af printeren, der indeholder blækket til dine udskrifter. Normalt er der 2-5 blækpatroner i en blækstråleprinter. En sort blækpatron til tekstudskrivning og en farvepatron med de tre primære farver cyan, magenta og gul er en almindelig opsætning, men det er ikke ualmindeligt at have flere separate farvepatroner for at opnå bedre farvegengivelse i fotoudskrifter og mere effektive patron skift. Du kan nemt selv udskifte blækpatronerne, når printeren meddeler dig, at den er løbet tør for blæk, eller når dine udskrifter mister farve og bliver svage.

Forskellen på blækpatroner og toner til din printer

Hvad er forskellen på toner og blæk? Blæk bruges til blækprintere og toner bruges i laserprintere. Den største forskel mellem de to er hvad de er lavet af. Blæk er flydende og toner er pulver. Begge to bruges til at udskrive dokumenter og fotos, men metoderne som bruges til at printe, adskiller blæk og toner fra hinanden. I en blækprinter bliver blækket skudt ud via dyser ned på printerpapiret. Hvor at i en laserprinter, overføres tonerpulver via elektriske ladninger til en rulle, som er en del af toner enheden, og smeltes ned på papiret grundet den varmeudvikling, som de elektriske ladninger danner.

En af de største fordele ved at bruge en blækprinter, er når det gælder printer jobs med mange billeder i god kvalitet, samt grafikker og andre farve elementer. Her er blækpatroner

nemlig vinderen, da den i større og bedre grad kan få flere detaljer med når det gælder printer jobs i farver. Det skyldes hele måden den fremstiller printet på, nemlig via blæk, hvorimod laserprintere bruger toner som godt kan virke mere grynet i detaljerne. Normalt vil arbejdspladser som grafiker, designer og arkitekt oftest anvende blækprintere. 

Laserprintere er, når de er opvarmet, utrolig hurtige til at gennemføre simple print jobs.

Typisk er laserprintere op til 3-4 gange så hurtige som blækprintere, hvilket til de store print jobs er en klar fordel. Hvis du dog kun skal printe et enkelt ark, er en blækprinter faktisk bedre, da den ikke skal opvarmes inden den kan printe og den derfor printer hurtigt.

 

Hvordan skifter man blækpatroner

Det er meget samme metode man bruger lige meget hvilken printer du har. Udskiftning af blækpatroner er meget ligetil. Du får en meddelelse af en eller art, det kommer an på dit mærke printer, men det kan enten være via printerdriveren på din computer eller forskellige apps. Den meddelelse viser, at en blækpatron er ved at være tom eller næsten tom. Blæk oplysninger vises også tit direkte på den indbygget skærm hvis printeren har en indbygget skærm.Mange printere har også LED-indikatorer, der blinker rødt, når de er ved at løbe tør eller er tomme, så du nemt kan se, hvilke der skal udskiftes. Du skal blot åbne dækslet til printeren og fjerne den brugte blækpatrong og sætte en ny på plads.

Hvor længe holder en blækpatron? (kapacitet)

Det er forskelligt hvor længe en blækpatron holder fra blækpatron til blækpatron. Man finder ud af kapaciteten ved at måle ud fra hvor mange sider blækpatronen kan udskrive inden den skal fyldes op eller udskiftes. Alle blækpatroner testes af den Internationale standardiseringsorganisation (ISO) for at teste forbrugsniveauet. Tre mønstre skrives ud samtidigt på tre printere til alle tre patroner er løbet tør. Jo højere kapacitet, desto flere sider får du  patroner med høj kapacitet har dog en tendens til at være dyrere.

Hvor skal blækpatroner smides ud?

Brugte blækpatroner er betegnet som ”problemaffald” og når det er såkaldt problemaffald skal det bortskaffes rigtigt og helst også miljøvenligt. Det er heldigvis nemt og let at sørge for, da alle producenterne faktisk har pligt til at tage brugte blækpatroner retur og sørge for miljørigtig destruktion eller genbrug at sende patronerne videre til genbrug. Hvis i har store mængder af brugte blækpatroner eller fra flere forskellige producenter kan i benytte forskellige genbrugs organisationer som www.genbrugstoner.dk. De tager gratis imod toneraffald fra alle producenter. Så kan du både få afskaffet dine blækpatroner nemt, rigtigt og miljøvenligt. 

Kan man bruge uoriginale blækpatroner?

Originale blækpatroner er oftest utrolig dyre, og hvis du printer rigtig meget, kan det hurtigt blive en meget stor udgift for dig og dit firma. Derfor kan det sagtens betale sig at overveje at købe uoriginale blækpatroner  

Mange tror fejlagtigt at printer virksomheder tjener de fleste af deres penge på selve printeren du køber. Men faktisk, har printer virksomhederne i de seneste mange år solgt printerne billigere, hvorefter de tjener pengene på blækpatroner. Dette gør at blækpatroner faktisk er en af de største indtægtskilder for virksomheder. Derfor vil man oftest finde billige printere og dyre blækpatroner hvis man selvfølgelig køber dem originale.

Der er rigtig mange fordele ved at købe uoriginale blækpatroner. Den største fordel er at de er markant billigere end de originale blækpatroner hos producenten selv. Du vil typisk kunne få dem for over 50% billigere end originale blækpatroner. En uoriginal blækpatron er en blækpatron, som er blevet fremstillet af en tredjeparts producent som primært ligger i Østen og er uafhængig af printerproducenten. En original printerpatron derimod fremstilles af printer producenten selv. Hvis du printer rigtig mange dokumenter på dit arbejde og en stor udgift er blækpatroner er det en god ide at overveje om du skulle skifte til uoriginale blækpatroner. 

Man skulle tro at hvis man købte uoriginale blækpatroner vil kvaliteten langt fra blive den samme som originale blækpatroner. De originale blækpatroner har selvfølgelig en bedre kvalitet end de uoriginale blækpatroner. Dette er dog ikke noget, der kan ses hvis du printer normale dokumenter. Det er oftest kun på billeder med farve, hvor du kan se forskel. Men hvis du vælger originale blækpatroner af en god nok kvalitet, vil det næsten ikke være muligt for det blotte øje at se forskel i udskriftskvaliteten på print udskrevet med originale blækpatroner og print udskrevet med de uoriginale blækpatroner.

Kvaliteten af uoriginale blækpatroner kan variere i en temmelig stor grad alt efter, hvilken producent, der har produceret blækpatronerne. Det kan derfor anbefales, at du nøje udvælger din leverandør af uoriginale blækpatroner. En anden ting, som du bør være opmærksom på er, at uoriginale blækpatroner har en tendens til at udtørre lidt hurtigere end originalt blæk, når de først er installeret i printeren, og at det kompatible blæk derfor kan blokere printerens printerhoved. Du skal også være opmærksom på, at hvis du har købt dig en ny printer model, kan du risikere, at der endnu ikke er produceret nogle uoriginale blækpatroner til den pågældende printer. Da uoriginale normalt er produceret til ældre printer modeller.

Der findes selvfølgelig også fordele ved at vælge de dyre blækpatroner. Hvis du skal printe billeder og vil have den bedste kvalitet vil det være bedst at købe de originale blækpatroner. Så er du ihvertfald sikret den bedste printer kvalitet. 

Hvorfor er uoriginale blækpatroner egentlig billigere?

Der er et par faktorer der spiller ind i hvorfor uoriginale blækpatroner er billigere end originale patroner. 

Først og fremmest leveres de uoriginale blækpatroner som oftest direkte fra tredjeparts producenternes fabrik til forhandlere; herved spares diverse mellemled i forsyningskæden og disse mellemled er generelt meget dyre omkostninger. 

 

Tredjeparts producenterne har ikke samme økonomiske underskud at skulle opveje, og derfor har de heller ikke samme store behov for at tage overpriser for de kompatible blækpatroner, som de producerer. 

Kan blækpatroner blive for gamle

Blækpatronerne bør altid åbnes inden udløbsdatoen og bruges inden for seks måneder efter åbning. Du bør ikke åbne emballagen til en blækpatron, før den skal sættes i apparatet. Da det kan skade blækket og kvaliteten på blækpatronen. Du kan også risikere at blækket tørrer ud, hvis du åbner emballagen før du skal bruge blækpatronen. Rør ikke ved blæk porten på blækpatronerne, da farven smitter af og blækket kan være rigtig svær at få af hænder og tøj. Blækpatroner må ikke udsættes for kraftige rystelser da det kan svække kvaliteten af blækket. 

For at forhindre blækpatronerne i at tørre ud, skal du altid slukke printeren efter brug, ved at trykke på Power-knappen og vente indtil Power-lyset går ud. Før du kan trækker stikket eller slukke for strømmen. Dette giver mulighed for at printeren flytte blækpatronerne til deres låste position. Derved sørger du så for at blækpatronen holder i længere tid.

Miljøvenlige blækpatroner 

Vi lever i en verden, som printer rigtig meget. Dette gælder både på kontoret og i hjemmet. En printer er nødvendig på en arbejdsplads. Højst sandsynligt er printeren blevet brugt mindst en gang, og ganges det op med alle verdens arbejdspladser, ender vi på et utrolig højt tal. Det er både en økonomisk og miljømæssig belastning. Derfor kan det sagtens betale sig at finde på en mere miljøvenlig og billigere løsning. En af de bedste måder hvorpå du kan printe billigt er ved at genbruge dine gamle blækpatroner. Med en genopfyldt blækpatron kan du printe så meget, som du har lyst uden at bekymre dig om økonomi eller miljøet. En genopfyldt blækpatron er ligeså god som en ny blækpatron. En blækpatrons præstation kommer nemlig ikke an på selve patronen, men nemlig blækket indeni. Sørger du derfor for at få en genopfyldt blækpatron med det rigtige kvalitets blæk vil den printe lige så effektivt som den gjorde, da den var ny. Der er næsten ingen bedre måde at printe billigt på.

Det kan gøres på to måder. Den første og nemmeste løsning er at tage din brugte blækpatron med ned på din nærmeste printstation. Der kan de fylde den op til dig på ny, og så er du klar til at printe igen med en genopfyldt blækpatron. Som en anden løsning kan du vælge at gøre det selv. Dertil skal du selv ud og købe nyt blæk. Det lyder måske lidt besværligt, men det er nemmere end det lyder, og så er det en super billig løsning. Du kan købe blæk i løs form på internettet og på udvalgte printstation. Derefter er det bare at fylde din gamle blækpatron op, og arbejde videre med en genopfyldt blækpatron. Hvis du skal bruge en vejledning, findes den også på internettet. Inden du kaster dig ud i et vildt gør-det-selv-projekt, er det dog en god ide at tjekke om den type blækpatron, som du bruger kan genopfyldes. Dette kan printer stationen helt sikkert også svare dig på.

At være miljøbevidste på kontoret er nemt især med genopfyldelige blækpatroner det spare både miljøet og dig for belastning. det kan godt være at det kræver lidt mere tid men det er klart en god løsning især fordi den er billigere og meget miljøbevidst. At være et miljøbevidst kontor skaber også god omtale om dit firma.

Du kan få alle farver blæk til genopfyldelige blækpatroner:

–    Sort

–    Grøn

–    Blå

–    Gul

–    Cyan

–    Magenta

–    Rød

–    Grå

Hvor mange gange kan man printe på en blækpatron?

Det er meget forskelligt hvor mange gange man kan printe på en blækpatron. Normalt vil der stå hvor mange gange ud kan printe pr patron på den pakke du har købt. Det kommer dog meget an på hvad det er du printer. Hvis du udskriver mange billeder/grafik vil du få langt færre udskrifter end det oplyste antal pr pakke. Det kan nemt betyde at din printerpatron der skulle udskrive 600 sider, kun giver dig 60 sider i stedet for, ja faktisk kan du komme ned på mindre antal. De fleste vil nok kunne printe omkring 2-300 sider, på en patron. Sideantallet er dog kun estimeret, og desværre ikke en garanti.

Hvordan opbevare man blækpatroner? 

Blækpatroner er sikkert ikke det, du er mest vild med at bruge dine penge på og det kan blive en dyr fornøjelse i længden, hvis man ikke sætter sig ind i hvordan man anvender blækpatroner. Ved at opbevare blækket korrekt kan du sikre dig optimal udskriftskvalitet og rigtig tit i nogle tilfælde endda forlænge levetiden for blækket.

Der er rigtig mange myter omkring hvordan man opbevare blækpatroner. Som fx at blækpatroner skal bevares køligt men det er en myte. Blækpatroner behøver ikke nedkøles for optimalt brug, men det er ikke tilrådeligt, at de udsættes for temperaturer over 35 grader eller under -15 grader. De skal helst opbevares mørkt og uden direkte sollys. Samtidig er det vigtigt at lade pakken med blækpatronen stå oprejst. Herved sikrer du, at blækket er fordelt optimalt i patronen. 

Hvis blækpatronen er blevet åbnet, bør blækpatronen opbevares installeret i printeren. Her er patronen beskyttet så vidt muligt mod udtørring. I printeren beskyttes patronen også mod støv og kontamination og det det vil sige at du får en længere levetid da den også er beskyttet mod bakterier som mindsker forældelse.

Det har også betydning for blækpatronens levetid at du husker at slukke for din printer, når du ikke bruger den, for når du slukker, køres blækpatronen automatisk på plads og herved beskyttes den yderligere. 

Hvorfor er blækpatroner vigtige på kontoret

Blækpatroner bruges til alt print. Selvom meget arbejde foregår online, kan det stadigvæk godt betale sig at have en printer med blækpatroner. Det kan være rigtig rart med en printer hvis man skal læse noget langt. Her kan det være hårdt for øjnene at sidde og stirre ind i en skærm i flere timer det er heller ikke særlig sundt og sidde og kigge på en skærm i flere timer. Det kan både give ubehag i øjnene og hovedpine hvis man sidder for længe og læser på en skærm. 

Det kan også være, at man har behov for at printe nogle vigtige dokumenter ud, som skal sendes. Her er det altså lidt for irriterende, hvis man først skulle til at forlade kontoret for at finde en printer et andet sted. Hvis man har medarbejdere er det altid godt med en printer. Alle arbejder forskelligt og nogle arbejder bedst med dokumenter i papirform, så det er godt med en printer så alle dine medarbejdere kan arbejde optimalt. Det er rart, at man har mulighed for at variere lidt i sit arbejde. Hvis man skal analysere eller markere forskellige ting i tekster er det ideelt at kunne printe dem ud med ordentlig kvalitet og det vil blækpatronerne sørge for. Det er altid godt at variere det hele så det ikke nødvendigvis bliver gjort digitalt.

Mest kendte spørgsmål

Kan jeg købe farvepatronerne enkeltvis til min printer?

Om man kan købe farvepatroner enkeltvis kommer an på hvor mange blæktanke man har i sin printer. Har man 4 eller flere blæktanke, så skulle der gerne være mulighed for at bestille enkeltvis farvepatroner. Har man mindre, kan dette blive et problem, da hvis en printer har mindre end 4, er printerens blækpatroner ofte en til sort blækpatron og en til trefarvet blækpatron.

Derfor skal du købe blækpatroner og toner hos officedeals.dk

Søger du også billige blækpatroner til din printer, men stadig kan beholde den høje kvalitet. officedeals.dk specialiserer sig inden for printer og derfor også patroner og toner til printer. Officedeals er 100 % dansk ejet, som startede op i 2019 og forhandler og sælger blandt andet til erhverv og privatpersoner. Udvalget af blækpatroner og toner er stort, blandt andet hvilke mærker og type af printer du har. Du kan finde et hav af forskellige printer og tilbehør til printer på webshoppen. Her kan du blandt andet finde kendte mærker, som HP, Brother, Epson og Canon, men du har også muligheden for at finde nogle mindre kendte brands, som stadig er printer med høj kvalitetsniveau. Selvom der ikke bliver printet lige så meget som der plejer at gøre, er der stadig stort behov for printer, da man i dag kan bruge printeren til at både printe, scanne og kopier.

Vores lager er fyldt med vores produkter og derfor kan vi hurtigt få leveret varerne ud til vores kunder og dermed yde den bedste service. For at sikre os at vi giver en god service, sørger vi for at være konkurrence dygtige, så vi kan tilbyde den bedste pris til kunderne.

Når først du har styr på printeren, derefter blækket eller toneren, så skal du have fokus på papiret. Hvilken form for papir er nemlig også vigtig. Vil man gerne have printet familiefotografierne ud, skal man bruge fotopapir. Samtidig vis du vil have printet dine ark ud i nogle forskellige tykkelser, samt farver.

Derfor er vores blækpatroner og toner de billigste

Grunden til at vi kan sælge dig så billig printerblæk er, at vores patroner bliver produceret helt uafhængigt af diverse printerproducenter.

Derudover er vi medejer af fabrikken, som producere vores patroner, hvilket gør vi både kan være billigst men også have styr på, om de blækpatroner vi sælger virker og er lige så god kvalitet, som de orginale på markedet.

En billig kompatibel blækpatron er således ikke et discountprodukt – tværtimod. Vi garanterer, at holdbarheden og kvaliteten på vores blækpatroner og farvepatroner sikrer lige så høj udskriftskvalitet som de printerpatroner, du betaler mange penge for.  Læs mere om kompatible blækpatroner og toner:

Hvem kan bruge vores billige blækpatroner og toner?

Alle vores billige blækpatroner og toner er kompatible med alle de printermodeller, du finder her på hjemmesiden. Det betyder, at alle kan få gavn af vores billige priser og høje printkvaliteter.

Kan du ikke finde din printer her på vores hjemmesiden, eller er du i tvivl om, hvorvidt du kan bruge vores blækpatroner, så er du altid velkommen til at sende os en mail på mail@officedeals.dk

Køb billige blaekpatroner online hos OfficeDeals

Hvad enten du bor i nærheden af Århus, Odense, Ålborg eller København, kan du købe vores billige blæk og toner online. Forsendelse sker efter 1-3 dage efter vi modtager din bestilling. Vi sender vores printerblæk til hele Danmark.

Læs også: Printer – Hvilken type skal jeg vælge?

Har du spørgsmål, anvend vores live chat mellem 08-16 i hverdagene, ellers skriv en mail til os mail@officedeals.dk

Kategorier

Produkter

Fortsæt med at shoppe